INGREDIENTAI: 2 litrai sultinio (arba vandens)
250 mililitrų grietinėlės (arba pieno)
2 vienetai morkų
2 vienetai svogūnų
2 vienetai salierų stiebų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį džiovintų žolelių mišinio
šiek tiek aliejaus
Kukuliams:
500 gramų bulvių
300 gramų bulvių (virtų)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kukuliams nevirtas bulves sutarkuokite smulkia tarka, nuspauskite kaip cepelinams. Virtas bulves sugrūskite ir atvėsinkite.
2.
Į dubenį sudėkite nuspaustas bulves, virtas bulves, ir bulvių krakmolą, susidariusį nuspaudus bulves. Berkite druskos ir išminkykite masę.
3.
Daržoves susmulkinkite ir pakepinkite šlakelyje aliejaus, kol suminkštės. Dėkite į puodą, kuriame virsite sriubą ir daržoves užpilkite sultiniu arba vandeniu, užvirkite.
4.
Iš bulvių masės darykite kukuliukus ir dėkite į sriubą virti. Kai kukuliukai išvirs, po maždaug 10 minučių, berkite druską, pipirus, džiovintas žoleles ir supilkite grietinėlę. Pavirkite kelias minutes, bet neužvirkite ir išjunkite.