TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-22 15:33
Naminės tortilijos lengvai ir greitai
Naminės tortilijos

Porcijų skaičius: 7


INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės miltų
1 stiklinė vandens (karšto)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai kokosų aliejaus (galite pakeisti ir kitokiu aliejumi)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite aliejus ir karštą vandenį (ne verdantį, bet pakankamai karštą, kad ištirpdytų kokosų aliejų), išmaišykite ir suformuokite lipnų tešlos kamuoliuką. Dėkite ant stalviršio ir minkykite 10 minučių. Netingėkit - 10 minučių! Po minkymo turėsite mikštą ir visiškai nebelipnią tešlą.

2.
Iš tešlos suformuokite 7 rutuliukus ir dėkite į dubenį. Uždenkite drėgnu rankšluostuku, kad nedžiūtų ir palikite maždaug 10 minučių 'pailsėti'.

3.
Ant lengvai miltuoto paviršiaus plonai iškočiokite kiekvieną rutuliuką ir kabinkite jį ant dubens sienelių (kaip parodyta nuotraukose).

4.
Gerai įkaitinkite sunkią keptuvę, pvz. ketaus. Paimkite vieną tortilijos lakštą, paskutinįkart iškočiokite iki popieriaus plonumo ir dėkite į keptuvę. Ant viršaus turėtumėte matyti oro burbuliukų. Kai apatinė tortilijos pusė įgauna kelias rudas dėmeles, apverskite. Kepkite dar kelias sekundes, kol ir ant apatinės pusės atsiras rusvų taškelių. Neperkepkite, kitaip tortilijos taps traškios, o mums reikia minkštų, lakstomų.

5.
Suvyniokite tortiliją į rankšluosti arba foliją ir kartokite su likusia tešla.

6.
Minkštas tortilijas galite naudoti wrap'ams, quesadilijoms arba pakepinti iki traškumo ir turėsite naminius traškučius prie guacamolės.




admin · 2022-01-15 15:00 · 336 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt