TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Ryžių pudingas su kreminiu sūriu ir kava

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
350 gramų pieno
300 gramų grietinėlės
200 gramų apvaliųjų ryžių
200 gramų kreminio sūrio (arba gerai pertrintos riebios varškės)
100 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
50 mililitrų kavos (stiprios juodos)
2 vienetai cinamono lazdelių
3 gramai maltos vanilės

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą beriami ryžiai, dedamos cinamono lazdelės, pilamas pienas, grietinėlė ir dedama vanilė.

2.
Ryžiai verdami ant nedidelės ugnies, vis pamaišant apie 15 - 16 minučių (ryžiai turi būti minkšti). Palikti pastovėti dar 2 - 3 minutes uždengtame puode. Pagardinami cukrumi, išmaišomi ir paliekami atvėsti.

3.
Atskirai išplakami kiaušiniai. Jie sumaišomi su kreminiu sūriu.

4.
Sūrio kremas sumaišomas su virtais ryžiais. Viskas gerai išmaišoma.

5.
Ryžių masė sudedama į kepimo formą arba mažesnes formeles (pvz. Creme brule formeles) ir kepama orkaitėje 180 C temperatūroje iki viršus gražiai apskrunda, apie 45 minutes, režimas viršus - apačia.

6.
Pudingas gali būti valgomas karštas, tačiau man jis skaniausias atvėsęs ir atšaldytas šaldytuve.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Kepimo laikas priklausys nuo formos dydžio ir pudingo storio - mažose formelės pudingas iškeps per 15-20 minučių, o didesnis, storesnis pudingas gali kepti ir pusvalandį ar šiek tiek ilgiau.




admin · 2022-01-15 06:00 · 449 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt