AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 800 gramų bulvių
1 vienetas kiaušinių
3.5 šaukšto manų kruopų
0.5 šaukšto krakmolo (apytikriai, priklauso nuo bulvių krakmolingumo)
pagal skonį druskos
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių (apvoliojimui)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Įdarui:
300 gramų varškės
3 šaukšteliai grietinės
šiek tiek džiovintų bazilikų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išverdame su lupena. Leidžiame atvėsti. Atvėsusias sumalame arba sugrūdame.
2.
Į bulvių masę suberiame manų kruopas, krakmolą, druską, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome/išminkome. Jei bulvės nelabai krakmolingos, tešla labai lipni, berkite dar krakmolo. Leidžiame masei pastovėti apie 20 - 25 min.
3.
Įdarui varškę pertriname šakute. Dedame grietinės, baziliko, druskos. Viską išmaišome.
4.
Iš bulvių masės drėgnomis arba aliejumi pateptomis rankomis gnybiame gabalėlį, delne formuojame paplotėlį, dedame įdaro, užspaudžiame kraštus ir formuojame blyną. Man išėjo 6 nemaži blynai.
5.
Blynus apvoliojame džiūvėsėliuose.
6.
Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.