INGREDIENTAI: 250 gramų rikotos sūrio
250 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
40 gramų cukraus
10 gramų kepimo miltelių
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Kepimui:
2 stiklinės aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Rikotą gerai išmaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais.
2.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais kitame inde.
3.
Į rikotos masę, viską gerai išmaišydami, po truputį berkite miltų mišinį. Tešla turėtų būti minkštutėlė ir šiek tiek lipti prie pirštų.
4.
Rankomis gnybkite tešlos ir formuokite mažus rutuliukus.
5.
Įkaitinkite aliejų, dėkite spurgas ir kepkite vis pavartant, kelias minutes, kol gražiai apskrus.
6.
Iškepusias spurgytes dėkite ant popierinio rankšluosčio (taip jos neįsigers riebalų). Apibarstykite cukraus pudra.