INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų sausainių
100 gramų sviesto
70 gramų graikinių riešutų
1 šaukštelis kakavos
Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
100 mililitrų kreminio likerio
50 gramų juodojo šokolado
2 šaukštai bulvių krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius sumalame kartu su riešutais elektriniu smulktintuvu. Įberiame kakavą, pamaišome, supilame išlydytą sviestą. Visą masę išklojame kepimo formos dugne ir šonus stipriai prispaudžiame. Dedame į 160 C orkaitę ir kepame 10 minučių.
2.
Maskarponę išplakame su cukrumi. Dedame po vieną kiaušinį kiekvieną gerai išplakant, sudedame krakmolą, likerį ir darkart gerai išmaišome.
3.
Ištraukiame pagrindą, supilame kreminę sūrio masę ir dedame atgal į orkaitę, ant orkaitės dugno padėjus indą su vandeniu (nuo to pyragas keps tarsi truputį garuose ir tolygiau). Taip kepame dar apie 1 valandą iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai tortas iškeps, jį atvėsinti, ant viršaus užtepti išlydytą šokoladą ir dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms.