INGREDIENTAI: 3 šaukštai maltos ciberžolės
2 šaukštai maltos kalendros
1 šaukštas malto imbiero
1 šaukštas garstyčių miltelių
2 šaukšteliai maltos ožragės (nebūtina)
2 šaukšteliai maltas anyžius (nebūtina)
1.5 šaukštelio malto cinamono
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis malto muskato
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba aitriosios paprikos miltelių)
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Į dubenį suberti visus prieskonius, gerai išmaišyti.
2.
Paruoštus prieskonius suberti į sandarų indelį (pvz. stiklainiuką) ir laikyti tamsioje vietoje iki 6 mėnesių.
Patarimai:
•
Kur įsigyti prieskonių? Daugumos šiam mišiniui reikalingų prieskonių rasite didžiuosiuose prekybos centruose ar internetinėse parduotuvėse (Assorti, Barboroje, Rimi). Didžiulį prieskonių pasirinkimą taip pat visada rasite Delonoje.
•
Priedai. Ruošiant prieskonius, galima eksperimentuoti skoniais - galite papildomai įberti česnako miltelių arba svogūno miltelių, baltųjų pipirų, maltų čiobrelių, kumiko ar kitų mėgstamų prieskonių.
•
Jei turiu nemaltus prieskonius? Jei turite tik nemaltus prieskonius, pvz. garstyčių tik grūdelius, jų naudokite tokį patį kiekį kaip maltų ir sutrinkite prieskonių grūstuve.
•
Kur panauoti šį mišinį? Šiais prieskoniais labai tinka gardinti šį Jamaikietišką karį ar marinuoti mėsą kepimui ant grilio ar orkaitėje.