INGREDIENTAI: 700 mililitrų sultinio (arba vandens)
400 gramų pomidorų (galima naudoti smulkintus konservuotus)
300 gramų vištienos šlaunelių mėsos
250 gramų konservuotų pupelių
140 gramų konservuotų kukurūzų
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
1 šaukštelis malto kumino
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną pasmulkinti. Svogūną, česnaką ir papriką susmulkinti.
2.
Į puodą įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti vištieną ir apkepti kelias minutes vis pavartant.
3.
Tuomet į puodą su vištiena suberti svogūnus, česnakus, apkepti porą minučių, tuomet sudėti papriką ir pakepti apie 5 minutes.
4.
Pomidorus nulupti, smulkiai supjaustyti arba trumpai patrinti elektriniu trintuvu ir sudėti į puodą su daržovėmis, pakepinti dar apie 8 minutes.
5.
Pupeles ir kukurūzus nukošti, suberti į puodą su daržovėmis. Troškinti kelias minutes, tuomet supilti sultinį, pabarstyti druska, pipirais, paprikos milteliais ir kuminu. Užvirti, tuomet sumažinti kaitrą iki silpnos ir dar pavirti apie 10 minučių.
6.
Labai tinka tiekti su šviesios duonos riekele.
Patarimai:
•
Šviežius pomidorus lengviau nulupsite, jei jų viršūnes įpjausite kryžmai, perliesite verdančiu vandeniu, o tuomet įdėsite į ledinį vandenį.
•
Jei naudosite konservuotus pomidorus, juos sudėkite į sriubą kartu su pupelėmis ir kukurūzais. Jei sriuba nuo konservuotų pomidorų bus rūgštoka, galite įdėti šiek tiek cukraus, skoniui subalansuoti.
•
Sriubos tirštumą reguliuokite pagal savo skonį, pilant daugiau ar mažiau sultinio.