INGREDIENTAI: 2 vienetai agurkų
200 gramų vyšninių pomidorų
200 gramų kalmarų (žiedų)
2 saujos salotų mišinio
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
1 skiltelė česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis čili dribsnių
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Keptuvėje ištirpiname sviestą.
2.
Česnaką smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę kartu su čili dribsniais. Pakepiname, kol pasklis nuostabus aromatas. Sudedame kalmarų žiedus ir pakepiname keletą minučių. Pabarstome druska ir pipirais.
3.
Agurkus supjaustome griežinėliais, svogūną pusžiedžiais.
4.
Salotas sudedame į lėkštes. Šalia dedame agurkų griežinėlius, svogūnų pusžiedžius, pomidoriukus. Ant viršaus sudedame kalmarų žiedus. Pabarstome druska ir apšlakstome aliejumi.