AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų ryžių makaronų (naudojome Santa Maria)
400 gramų vištienos šlaunelių mėsos
2 vienetai aitriosios paprikos
4 skiltelės česnako
pagal skonį daržovių (brokolių, morkų ar kitų mėgstamų)
pagal skonį imbiero (šviežio)
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį svogūnų laiškų
pagal skonį baziliko (šviežio)
pagal skonį sezamo sėklų
Padažui:
6 šaukštai sojos padažo (naudojome Santa Maria tailandietišką)
4 šaukštai austrių padažo (naudojome Santa Maria)
4 šaukštai vandens
2 šaukštai žuvies padažo
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išverdame ryžių makaronus, išvirusius gausiai perliejame šaltu vandeniu.
2.
Supjaustome vištieną ir daržoves.
3.
Paruošiame padažą: indelyje sumaišome visus jo ingredientus.
4.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame vištieną ir kepame apie 5 minutes ant didelės kaitros.
5.
Į keptuvę suberiame daržoves, kepiname viską dar kelias minutes (daržovės turi tik apkepti, o ne per daug suminkštėti).
6.
Į keptuvę suberiame smulkintą česnaką, imbierą (apie 2cm) ir aitriąją papriką, kepiname viską dar minutę.
7.
Į keptuvę dedame makaronus, supilame padažą, dedame svogūno laiškus ir baziliką. Kaitiname maišydami apie minutę, kol padažas susigeria į makaronus.
8.
Patiekiant pabarstome sezamo sėklomis.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.