INGREDIENTAI: Tešlai:
3.5 stiklinės miltų
250 mililitrų vandens (šilto)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai aliejaus
11 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis cukraus
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Įdarui:
500 gramų faršo
1 vienetas svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į vandenį suberti mieles, druską, cukrų, išmaišyti, įmušti kiaušinį, supilti aliejų ir dar kartą išmaišyti. Įsijoti miltus ir užminkyti tešlą, tešlos nereikia kildint. Pailkite pastovėti, kol paruošite įdarą.
2.
Faršą sumaišyti su smulkintu ir kepintu svogūnu, druska ir pipirais.
3.
Tešlą padalinti vieno dydžio kamuoliukais - aš padalinau į 20 vnt. Iš kiekvieno formuoti blynelį, dėti faršo, užlankstyti šonus aplink.
4.
Kepti dideliame kiekyje įkaitintų riebalų, ant mažos ugnies iš abiejų pusių. Pradėti kepti iš tos pusės, kur matosi mėsa.