INGREDIENTAI: 280 gramų miltų
180 mililitrų vandens (šilto)
100 gramų sviesto (arba sviesto su žolelėmis)
7 gramai sausų mielių
2 skiltelės česnako
1.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek rozmarino
šiek tiek raudonėlio
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į šiltą vandenį įmaišyti cukrų, suberti mieles ir palikti 10 - 15 minučių. Po to įpilti aliejaus, įberti druską ir persijotus miltus. Užminkyti tešlą, uždengti ir padėti šiltai 1 valandą, kad pakiltų.
2.
Sviestą (jei naudojate paprastą, be žolelių) išlydyti, sumaišyti su rozmarinu, raudonėliu, krapais, arba kitomis žolelėmis, įtarkuoti česnaką.
3.
Iš pakilusios tešlos iškočioti stačiakampį, jį sutepti sviestu su žolelėmis, suvynioti į vyniotinį ir supjaustyti į 6 dalis.
4.
Dėti į keksiukų formas, jei formos ne silikoninės, reikia sutepti aliejumi arba sviestu. Kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 40 - 50 minučių.