TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Bulvių apkepas su malta mėsa ir pievagrybiais
Bulvių apkepas su malta mėsa

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
800 gramų bulvių
500 gramų kiaulienos faršo
200 gramų grietinės
150 gramų fermentinio sūrio
100 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 šlakelis aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio maltos raudonosios paprikos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūną kuo smulkiau supjaustyti ir apkepinti aliejuje kelias minutes, kol suminkštės. Palikti atvėsti

2.
Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis ar mažesniais gabalėliais.

3.
Faršą sumaišyti su pievagrybiais, svogūnais. Pagardinti druska, pipirais, malta paprika. Gerai išmaišyti.

4.
Bulves nuskusti ir supjaustyti kuo plonesnėmis riekelėmis, ne storiau nei 3 - 4 mm.

5.
Kepimo formą ištepti trupučiu aliejaus. Ant dugno paskirstyti pusę bulvių. Ant viršaus tolygiai paskirstyti faršą, tuomet - likusias bulves.

6.
Kiaušinį lengvai išplakti, į jį dėti grietinę ir išmaišyti iki tolygumo. Grietinės masę paskleisti ant bulvių.

7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

8.
Sūrį sutarkuoti ir užberti ant apkepo viršaus. Kepti dar 10 - 15 minučių.

9.
Prieš pjaustant ir patiekiant, apkepą išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių "susistovėti". Patiekiant galima papuošti pomidorais, žalumynais.

10.
Kepant šį apkepą svarbu nenaudoti labai mažos formos, nes bulvės gali nespėti iškepti ir suminkštėti. Rekomenduoju maždaug 30*20 cm ar kiek didesnę formą.




admin · 2022-01-11 18:00 · 327 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt