INGREDIENTAI: 400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
400 mililitrų pieno
150 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Trynius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi elektriniu plakikliu išplakite iki purumo ir cukrus ištirptų. Į trynių masę įmaišykite pieną ir grietinėlę, viską dar paplakite, kad į masę patektų daugiau oro.
2.
Ledų masę galima išpilstyti arba į ledų ant pagaliuko formeles, arba masę supilkite į negilų indą, kad būtų nestoras sluoksnis. Indą uždenkite ir dėkite į šaldiklį.
3.
Ledams stingstant juos kas 30 - 40 minučių permaišykite plakikliu, kad į ledus patektų daugiau oro. Tą pakartokite keletą kartų, iki ledai sustings. Kai ledai sustings, juos jau galite laikyti šaldiklyje nebemaišydami. Likus 15 - 20 minučių iki valgymo, ledus perdėkite iš šaldiklio į šaldytuvą, kad truputį suminkštėtų. O tada skanaukite!