INGREDIENTAI: 1 vienetas vištos
120 gramų sviesto (minkšto, apytikriai, priklauso nuo vištos dydžio)
1 galva česnako
1 žiupsnelis cukraus
pagal skonį prieskoninių žolelių (arba smulkintų šviežių žolelių)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį morkų
pagal poreikį vyšninių pomidorų
pagal poreikį svogūnų
pagal skonį baziliko lapelių
pagal skonį rozmarinų šakelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Česnaką nulupti, pusę galvutės sutrinti.
2.
Minkštą sviestą sumaišyti su puse galvutės trinto česnako, maltais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, druska.
3.
Vištą perpjauti nuo užpakalinės dalies iki kaklo, per krūtinėlę ir atversti plokščią išklotinę. Atsargiai atskirti vištos odelę (stengiamės nesuplėšyti odelės) ir po odele ranka tolygiai aptepti sviesto mišiniu. Tada aptepti ir vištos odelę. Palikti šaldytuve marinuotis per naktį.
4.
Svogūnus nulupti, supjaustyti pusžiedžiais.
5.
Morkas nuskusti, supjaustyti griežinėliais, dėti į troškintuvą arba gilų kepimo indą.
6.
Ant morkų sudėti baziliką ir rozmariną, dalį pomidorų. Ant daržovių dėti vištą (odele į viršų). Šonuose dar pridėti pomidorų, svogūno, česnako skiltelių, berti druskos, pipirų, žiupsnelį cukraus.
7.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min, vėliau temperatūrą sumažinti iki 170 C laipsnių ir kepti dar 1 val.
8.
Tiekti su ryžiais ar bulvių koše.