INGREDIENTAI: 1 vienetas vėjažuvė (išskrostos, nuvalytos)
1 pundelis petražolių (patiekiant)
Marinatui:
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskoninių žolelių (naudojau prieskonių mišinį su alyvuogėmis)
Garnyrui:
400 gramų sviestinio moliūgo
4 vienetai bulvių (šviežių)
2 vienetai raudonosios paprikos
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Žuvį gerai ištriname druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir alyvuogių aliejumi, į vidų įkišame pjaustytų česnako skiltelių ir dedame į šaldytuvą marinuotis per naktį (arba kepame iš karto).
2.
Garnyrui norimo dydžio riekelėmis supjaustome sviestinį moliūgą, saldžiąsias raudonas paprikas, šviežias, nuplautas bulves pjauname per pusę (kadangi mūsų labai mažos).
3.
Dedame žuvį ant kepimo popieriumi ištiestos skardos vidurio, aplink ją išdėliojame daržoves, kurias švelniai patepame alyvuogių aliejumi ir apibarstome mėgiamais prieskoniais.
4.
Kepame patiekalą 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.
5.
Patiekiant, papuošiame šviežiomis petražolėmis ir skanaujame!