INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo slyvų (naudojau kaukazines slyvutes, svoris be kauliukų)
1 kilogramas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas nuplauti, palikti nudžiūti. Supjaustyti perpus, išimti kauliukus.
2.
Į puodą dėti sluoksnį slyvų, perpjautomis puselėmis į viršų. Berti cukraus, vėl dėti sluoksnį slyvų, vėl berti cukraus. Taip, kol baigsis slyvos ir cukrus. Palikti 2 - 3 valandoms pastovėti, kol išsiskirs sultys.
3.
Puodą su slyvomis kaitinti, kol užvirs. Nugriebti susidariusias putas ir virti apie 10 - 15 minučių. Paraugauti, ar patinka saldumas, jei reikia, berti dar cukraus.
4.
Palikti atvėsti. Sutrinti elektriniu trintuvu (blenderiu) su visomis odelėmis. Dar kartą užvirinti ir virti 15 - 20 minučių, iki norimo tirštumo.
5.
Išpilstyti į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Apversti stiklainius ir palikti atvėsti. Iš šio kiekio paruošiau 4 vnt. 0.5 litro talpos stiklainius džemo.Skanaus!