TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Naminė ruginė duona
Naminė ruginė duona

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
400 gramų ruginių miltų
600 gramų kvietinių miltų
170 gramų cukraus
100 gramų avižinių dribsnių
100 gramų kviečių sėlenų
100 gramų saulėgrąžų
100 gramų linų sėmenų
50 gramų sezamo sėklų
1 sauja kmynų
2 šaukštai raugo ( naminio raugo duonai receptas)
2 šaukšteliai druskos
1 litras vandens (virinto, šilto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį beriame kvietinius, ruginius miltus, avižinius dribsnius, kviečių sėlenas, cukrų, druską, saulėgrąžas, linų sėmenis, kmynus, sezamo sėklas. Išmaišome.

2.
Į birų mišinį dedame raugą. Užpilame šiltu vandeniu. Viską gerai išmaišome. Pastatome šiltoje vietoje bent 6 val, kad duona pakiltų. Aš dažniausiai palieku per naktį.

3.
Dalį duonos tešlos pasiliekame kitam kartui, naudosime kaip raugą.

4.
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi. Sudedame likusią tešlą.

5.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.




admin · 2022-01-08 18:00 · 352 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt