INGREDIENTAI: 400 gramų vištų širdelių
5 vienetai marinuotų agurkų
1 vienetas morkų (šviežių arba korejietiškų)
1 vienetas poro
4 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
4 šaukštai majonezo
3 vienetai lauro lapų
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Širdeles gerai nuplauti, nupjauti nereikalingas dalis (kraujagysles, riebaliukus). Dėti į puodą, užpilti vandens tiek, kad apsemtų, sudėti lauro lapus, įberti druskos. Virti apie 45 minutes. Tai galima padaryti ir iš vakaro. Jei norisi, vėliau galima dar šiek tiek apkepti įkaitintoje keptuvėje.
2.
Širdeles supjaustyti juostelėmis, sudėti į dubenį.
3.
Morkas supjaustyti plonais šiaudeliais, poro baltąją dalį supjaustyti plonais griežinėliais, agurkus supjaustyti juostelėmis. Sudėti į dubenį su širdelėmis. Įdėti majonezo ir gerai išmaišyti.
4.
Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti pusiau, išimti trynius, baltymus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su salotomis, o trynius sutrupinti ir pabarstyti ant salotų.