INGREDIENTAI: 400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu, 1 skardinės)
3 šaukštai kakavos
40 gramų sviesto
Apvoliojimui:
1 šaukštas rudojo cukraus (naudojau Dansukker)
1 šaukštas druskos
1 šaukštelis pipirų (čili arba juodų arba kitokių aštresnių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Keptuvėje arba platesniame prikaistuvyje ant nedidelės kaitros ištirpinti sviestą. Sudėti kakavą ir rududu ir išmaišyti iki vientisos masės.
2.
Masę perdėti į lėkštę ir, kai šiek tiek pravės, pašaldyti šaldytuve arba šaldymo kameroje (jeigu skubate), kad sustvirtėtų ir būtų formuojama rankomis.
3.
Visus apvoliojimui skirtus ingredientus sumaišyti.
4.
Sutvirtėjusią masę kabinti šaukšteliu ir drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus. Juos apvolioti pabarstuose.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
•
Jeigu norite įprastesnio skonio triufelių, apvoliojimui galite naudoti kokoso drožles, pabarstukus, smulkintus riešutus, šokolado drožles ar ką tik sugalvosite.