INGREDIENTAI: Tešlai:
375 gramai miltų
375 gramai morkų (tarkuotų)
250 gramų cukraus
225 mililitrai aliejaus
3 vienetai kiaušinių
1.5 šaukštelio sodos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
Kremui:
250 gramų cukraus
200 gramų kreminio sūrio
125 gramai sviesto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltos masės. Plakant pamažu supilti aliejų.
2.
Kitame dubenyje miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda, cinamonu.
3.
Abi mases pamažu sujungti. Sudėti tarkuotas morkas, išmaišyti. Masė bus gan klampi, bet to baimintis nereikia. Viskas iškepa puikiai.
4.
Kepti iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min (ar iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią pyrago dalį).
5.
Iškepusiam pyragui leiskite visiškai atvėsti.
6.
Kremui minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakti su kreminiu sūriu. Pamažu plakant suberti cukrų bei vanilinį cukrų. Šiuo glaistu aplieti atvėsusį pyragą.
7.
Pyragą padėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad glaistas sustingtų.