TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-22 21:35
Traškūs cukinijų kamuoliukai su fetos sūriu
Cukinijų kamuoliukai



INGREDIENTAI:
2 stiklinės cukinijų
1 vienetas kiaušinių
100 gramų fetos sūrio
100 gramų maltų džiūvėsėlių
1/4 šaukštelio mėtų (smulkiai pjaustytų)
1/4 šaukštelio petražolių (smulkiai pjaustytų)
0.5 šaukštelio citrinos žievelės (tarkuotos)
0.5 stiklinės augalinio aliejaus (apytikriai)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
100 gramų kvietinių miltų
šiek tiek graikiško jogurto (patiekimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į kiaurapuodį sudėkite tarkuotas cukinijas, užberkite 1/2 a. š. druskos, pamaišykite ir palikite 10 min. pastovėti. Po to sudėkite cukinijas į švarų virtuvinį rankšluostį ar marlę ir gerai išspauskite išsiskyrusias sultis.

2.
Sudėkite nusausintas cukinijas į dubenį ir sumaišykite su feta, kiaušiniu, mėtomis, petražolėmis, citrinos žievele ir maltais džiūvėsėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.

3.
Ant vidutinės kaitros keptuvėje įkaitinkite aliejų.

4.
Šaukštu pasemkite cukinijų masės ir suformuokite nedidelį kamuoliuką. Apvpliokite jį miltuose ir dėkite į įkaitintą aliejų. Taip pagaminkite kamuoliukus iš visos tešlos. Kepkite cukinijų kamuolkiukus juos pavartydami, kol jie švelniai paruduos iš visų pusių.

5.
Iškepusius cukinijų kamuoliukus išgriebkite iš keptuvės ir dėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę. Nusausinkite riebalus ir patiekite dar šiltus su graikišku jogurtu ar tradiciniu tzatziki padažu.




admin · 2022-01-07 09:00 · 345 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt