INGREDIENTAI: 500 gramų burokėlių (virtų)
300 gramų silkių filė
1 vienetas obuolių (rūgštaus)
1 vienetas svogūnų
Padažui:
3 šaukštai majonezo (naudojau naminį)
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį krapų (smulkintų)
pagal skonį citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Silkių filė supjaustyti juostelėmis. Burokėlius, obuolį (odelę nulupti), svogūną supjaustyti nedideliais gabalėliais. Obuolį ir svogūną sumaišyti ir šiek tiek apšlakstyti citrinos sultimis.
2.
Majonezą ir grietinę sumaišyti, įdėti garstyčių, pagardinti durska, pipirais, sudėti krapus ir įspausti citrinų sulčių.
3.
Į dubenį dėti sluoksnį silkės, svogūną su obuoliu, burokėlius, patepti padažu ir dar kartą taip pat susluoksniuoti: silkė, svogūnas su obuoliu, burokėliai ir padažas.
4.
Viršų papuošti žalumynais ir patiekti su karštomis bulvėmis.