AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 450 gramų žiedinių kopūstų (nuvalyto ir smulkinto žiedynais)
7 vienetai kiaušinių
2 vienetai rausvųjų svogūnų
150 gramų parmezano sūrio (tarkuoto)
120 gramų miltų
20 gramų baziliko (smulkinti)
1 šaukštas sezamo sėklų
1 šaukštas rozmarino (smulkiai kapoti lapai)
2 šaukšteliai druskos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis maltos ciberžolės
1 šaukštelis juodgrūdžių sėklų
šiek tiek pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
Aptepimui:
šiek tiek sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir įberkite žiedinius kopūstus. Virkite apie 15 minučių, kol jie suminkštės. Nukoškite ir ataušinkite juos.
2.
Vieno svogūno dalį (maždaug pusę vieno svogūno) supjaustykite griežinėliais ir atidėkite į šalį. Likusius svogūnus susmulkinkite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pakepinkite svogūnus su rozmarinu, kol jie suminkštės. Išimkite juos iš keptuvės ir atvėsinkite.
3.
Suplakite kiaušinius. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, baziliką ir svogūnus. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, ciberžolę, 1 a.š. druskos, pipirus (pagal skonį) ir sūrį. Tada įberkite žiedinius kopūstus ir atsargiai mentele viską sumaišykite.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. (su konvekcija). Išklokite 23 cm skersmens apvalią kepimo formą kepimo popieriumi ir patepkite sviestu. Sumaišykite sezamo sėklas ir juodgrūdės sėklas ir apibarstykite jomis kepimo formos šonus ir dugną. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir ant viršaus išdėliokite atidėtus svogūno žiedus, pašaukite į orkaitę.
5.
Kepkite 45 minutes. Ar pyragas iškepęs, patikrinkite su mediniu dantų krapštuku (įkištas į vidų ir ištrauktas jis turi likti sausas). Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite dar 5 minutėms kepimo formoje. Tada išimkite ir pateikite. Skanaus.