INGREDIENTAI: 1 svogūno
1 pomidoro
1 kiaušinio
300 g fermentinio sūrio
Druskos, pipirų
5 bulvių, didelių
500 g kiaulienos, faršo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuskustas bulves perpjauti (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų, paliekant 5-8 mm storio kraštus - padaryti "geldeles". Faršą su susmulkintu svogūnu trumpai apkepti, įdėti druskos, pipirų pagal skonį. Į apkepintą faršą įdėti 200 g kubeliais supjaustyto sūrio ir pomidorą. Viską gerai išmaišyti. Paruoštu faršu įdaryti bulvių "geldeles". Jas sudėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti 200 °C karščio orkaitėje apie 1 val. kol bulvė taps minkšta. Baigus kepti, geldelių viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 minutes palaikyti karštoje orkaitėje, kol sūris apsilydys.