INGREDIENTAI: 500 gramų šaldytų uogų (arba vaisių)
100 mililitrų akvafabos
80 gramų cukraus (apytikriai)
20 gramų imbiero
1 šaukštas citrinų sulčių
0.5 šaukštelio malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Akvafabą išplakame iki korėtos konsistencijos. Tuomet po šaukštą beriame cukraus ir toliau plakame, kol masė pasidarys visiškai balta ir taps lyg gerai išplaktas kiaušinio baltymas.
2.
Šaldytas uogas ir imbierą sutriname trintuvu ir sumaišome su išplakta akvafaba.
3.
Įpilame citrinos sulčių, suberiame cinamoną, išmaišome. Masę perkeliame į indą ir dedame į šaldymo kamerą kelioms valandoms.
Patarimai:
•
Cukraus kiekis priklauso nuo naudojamų uogų ar vaisių saldumo. Jeigu naudosite mangus, bananus, dėkite mažiau cukraus, nes jie ir taip saldūs.