TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
Vyniotinis iš ausų ir liežuvių



INGREDIENTAI:
5 kiaulės liežuvių
6 kiaulės ausų
7 juodųjų pipirų
4 lauro lapų
2 žiupsnelių druskos
1 pakelio želatinos
 

PARUOŠIMO BŪDAS:

Ausis ir liežuvius išvirti su druska, pipirais bei lauro lapais. Išvirus liežuvius nuvalyti (aš nuvalau ir ausis iki kremzlės, bet nebūtina). Atpjauti ausų storąsias dalis. Užpilui reikia stipraus želatinos tirpalo, maždaug 150 - 200 ml. Užpilą daryti pagal instrukciją, bet aš imu 1,5 ar net 2 normas (naudoti sausą želatiną). Paruošti želatiną su sultiniu, kuris liko po liežuvių ir ausų virimo. Formą, kurioje bus daromas vyniotinis, iškloti maistine plėvelė. Tada įdėti kiaulės ausis. Ausis reikia dėti taip, kad dalys jų kabėtų. Dėdami liežuviai. Tarpai tarp liežuvių užpildyti ausų mėsos gabaliukais. Pilti želatinos tirpalą taip, kad skystis tik pasirodytų ant paviršiaus. Išpylus, leisti pastovėti 10 - 15 minučių, kol tirpalas tolygiai pasiskirstys, o jei reikės - dar šiek tiek pridėti. Uždaryti kabančiomis ausimis. Sandariai užspausti plėvelės kraštus ir rankomis išspausti orą. Ant viršaus padėkite 1,5 - 2 kg svorio daiktą, kad slėgtųsi. Laikyti šaldytuve per nakt.  




admin · 2022-01-05 06:00 · 481 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt