AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių (didelių)
150 gramų cukraus
100 gramų kvietinių miltų
3 šaukštai aguonų
3 šaukšteliai grietinės, 30% riebumo
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno (1 skardinės)
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
2.
Į trynius dėti grietinę, įberti druskos, trumpai paplakti, kad gerai susimaišytų.
3.
Baltymus plakti elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu, po truputį beriant cukrų. Baltymai turi būti gerai suputoję, bet nereikia plakti iki standumo (kaip morengams).
4.
Į baltymus supilti išplaktus trynius ir nedideliu greičiu plakti, kol susimaišys.
5.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir aguonomis. Suberti į kiaušinius ir išmaišyti, kad neliktų sausų miltų. Nepermaišyti! Orkaitės kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą. Pasistengti paskirstyti vienodai.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs. Iškepusį biskvitą perkelti ant virtuvinio rankšluosčio, atsargiai nuimti kepimo popierių ir susukti į ritinį, kol dar karštas. Palikti suvyniotą, kol pilnai atvės.
7.
Kremui sviestą ir kondensuotą karamelizuotą pieną maišyti, kol masė taps pakankamai vientisa. Supilti grietinėlę ir plakti keletą minučių, kol pavirs standžiu kremu.
8.
Atvėsusį biskvitą išvynioti, sutepti kremu, keletą kremo šaukštų paliekant vyniotinio viršaus aptepimui. Dėti į šaldytuvą, palaikyti maždaug 30-40 min. Aptepti likusiu kremu vyniotinio viršų ir kraštus.
Patarimai:
•
Vyniotinis labai saldus, todėl galima arba sumažinti cukraus kiekį biskvite, arba į kremą įspausti šiek tiek citrinos sulčių. Aš renkuosi pastarąjį variantą.