INGREDIENTAI: 700 gramų kiaulienos faršo
400 gramų konservuotų pupelių (naudojau baltas, pomidorų padaže)
400 gramų konservuotų pomidorų
2 vienetai morkų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį fermentinio sūrio (patiekiant)
pagal poreikį bulvių (virtomis ar ryžiais, garnyrui)
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną smulkiai supjaustyti. Morkas sutarkuoti.
2.
Pakepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje. Sudėti morkas, pakepinti, kol šiek tiek suminkštės.
3.
Dedame faršą ir kepdami vis pamaišom, kad išsiskaidytų, nesuliptų.
4.
Pilam pupeles ir pomidorus, jei reikia, pasmulkinam juos mentele.
5.
Paskaninam druska ir aitriąja paprika. Galima naudot tiek ankštis, tiek maltus miltelius.
6.
Įpilam apie pusę litro vandens ir troškinam apie 15 min, kol suminkštėja morkos ir nugaruoja dalis skysčio.
7.
Patiekiam apibarstant su sūriu bei bulvėmis ar ryžiais.