INGREDIENTAI: Tešlai:
2 stiklinės miltų
220 gramų sviesto (šalto)
0.5 stiklinės cukraus
Įdarui:
500 gramų kreminės varškės
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus išmaišyti su cukrumi. Įtarkuoti sviestą. Viską sutrinti rankomis iki trupinių. Masė bus gana sausa.
2.
Į dubenį dėti vaškę, berti cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmušti kiaušinius. Perplakti elektriniu plakikliu, kad visi ingredientai susijungtų iki vientisumo. Plakti apie 1 - 2 minutes.
3.
Formos nusegamais kraštais dugną iškloti kepimo popieriumi. Suberti maždaug 2/3 tešlos trupinių, tolygiai paskirstyti ir paspausti šaukštu, suformuoti neaukštus kraštelius. Užpilti varškės masę (ji bus gana skysta), po truputį, atsargiai berti likusius trupinius, kad nenuskęstų varškėje.
4.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Palikti šiek tiek atvėsti, kad būtų tvirtesnis, bet pjaustyti galima dar šiltą.