INGREDIENTAI: Tešlai:
400 mililitrų gazuotas mineralinis vanduo
250 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų rūkytos lašišos filė
130 gramų tepamo varškės sūrelio (su žalumynais, apytikriai)
1 vienetas agurkų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus (ar kitų riebalų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iš mineralinio vandens, miltų, kiaušinių, druskos išmaišoma skysta tešla.
2.
Keptuvę patepame aliejumi, pilame tešlos, tolygiai ją paskirstome ir iškepame kuo plonesnius lietinius.
3.
Agurkai ir lašiša plonai supjaustomi.
4.
Blynai dalinami per pusę. Ištepami varškės užtepėle. Dedami lašišos gabalėliai ir plonai supjaustyti agurkai. Gražiai suvyniojama ir persmeigiama smeigtuku.