INGREDIENTAI: 300 gramų varškės
200 gramų maskarponės sūrio
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
150 mililitrų pieno
20 gramų želatinos
pagal poreikį želės (naudojau 3 skirtingų skonių po pusę pakelio)
1 šaukštas aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia reikia pasiruošti želė. Į tris dubenėlius suberti želė - į vieną dubenėlį berti kivių, į antrą berti apelsinų ir į trečią suberti aviečių skonio želė. Į kiekvieną dubenį įpilti po 150 ml vandens ir išmaišyti. Atidėti atvėsti, o tuomet laikyti šaltoje vietoje iki kol sustings.
2.
Kai želė sustingsta, ją supjaustyti nedideliais gabaliukais. Kiek želė norite naudoti galite pasirinkti pagal savo skonį.
3.
Į dubenį suberti želatiną, supilti pieną ir palikti 15 min iki kol išbrinks. Tuomet pašildyti, kad ištirptų. Labai svarbu neužvirti.
4.
Į dubenį dėti varškę, maskarponės sūrį, kondensuotą pieną ir išmaišyti elektriniu plaktuvu iki vientisos, purios masės. Tuomet supilti želatiną, aguonas ir dar kartą gerai išmaišyti.
5.
Į dubenį su varškės mase sudėti paruoštą želę ir švelniai išmaišyti.
6.
Į formą (naudojau silikoninę) sudėti paruoštą masę, padėti į šaldytuvą ir palaikyti bent 2 valandas iki kol sutvirtės. Tuomet perdėkite į lėkštę, pjaustykite ir tiekite.
Patarimai:
•
Jei norite, galite forma aptepti sviestu prieš pilant varškės masę.
•
Jei mėgstate, galite naudoti ir vaisius ar uogas, tik netiks švieži kiviai, mangai ir ananasai.