INGREDIENTAI: 4 obuolių
125g miltų
200 g cukraus pudros
100 ml vandens
1 kiaušinio
2 a. š. kepimo sodos
4 v. š. kukurūzų miltų
Aliejaus, kepimu
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupkite obuolius ir išimkite sėklas. Supjaustykite obuolius griežinėliais. Iš miltų, kiaušinių, kukurūzų miltų, kepimo sodos ir vandens sumaišykite tešlą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Aliejaus pilkite tiek, kad jame galėtumėte skrudinti obuolius. Į tešlą pamirkykite obuolius ir sudėkite į keptuvę. Kepkite kol apskrus. Išimtus obuolius padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejus. Išpilkite beveik visą aliejų. Palikite vos du šaukštus. Sumažinkite liepsną ir įpilkite cukraus. Kaitinkite, kol cukrus pavirs į masę. Kai sirupas jau bus paruoštas, nukelkite keptuvę nuo dujinės. Jei sirupas labai greitai sukietėja, vėl pašildykite. Apvoliokite keptus obuolius sirupe. Karamelinį griežinėlį panardinkite į indą su vandeniu ir ledo gabaliukais. Sirupas greičiau atšals ir sukietės. Valgydami būkite atsargūs. Sukietėjusi karamelė nėra labai lengvai įkandama.