INGREDIENTAI: 6 vienetai kiaušinių
295 mililitrai pieno
117 gramų kvietinių miltų
70 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
pagal skonį rudojo cukraus (naudojome Dansukker)
1 žiupsnelis druskos
Patiekiant:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas cukraus pudros (naudojome Dansukker)
pagal poreikį uogų (arba kitų mėgstamų priedų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
20 vnt keksiukų kepimo formą apšlakstyti 2.5 šaukšto tirpinto sviesto, šiek tiek pabarstyti miltais, pavartyti skardą, kad sviestas ir miltai išklotų tolygiai visas formeles keksiukams. Atidėti į šoną.
2.
Dubenyje suplakti kiaušinius, pieną, miltus, druską, vanilę, rudąjį cukrų.
3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą (truputį pasilikti formai aptepti), supilti į tešlą, išplakti.
4.
Kiekvieną sviestu išteptą formelę užpildyti tešla iki pusės. Pašauti į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 15 minučių.
5.
Grietinėlę su cukraus pudra išplakti iki standumo.
6.
Blynelius gražiai išimti. Patiekti su mėgstamomis uogomis, riešutais ar grietinėle. Jei norisi nesaldaus varianto - patiekite su tarkuotu kietuoju sūriu, skrudinta šonine ar kuo tik panorėsite.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.