INGREDIENTAI: Tešlai:
200 gramų miltų
125 gramai sviesto
75 gramai cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas apelsinų (reikės tarkuotos žievelės)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
5 vienetai persikų (didelių)
80 gramų cukraus
1 vienetas apelsinų (reikės tarkuotos žievelės)
30 gramų sviesto
2 šaukštai maltų migdolų
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus sumaišome su cukrumi, druska ir apelsino žievele.
2.
Šaltą sviestą tarkuojame per burokinė trintuvę, vis padažant į miltų mišinį. Patriname sviestuotus miltus tarp pirštų, kad susidarytų birūs trupiniai. Įmušame kiaušinį. Tešlą išminkome ir padedame į šaldytuvą atvėsti, 0,5 val.
3.
Persikus nuplauname, supjaustome skiltelėmis. Cukrų, cinamoną, aplesino žievelę ir migdolus sumaišome. Pusę birios masės užpilame ant persikų.
4.
Atšalusią tešlą truputį paminkome. Tiesiame ją į kepimo formą, palikdami kraštus, kad vėliau galėtume užlenkti. Įdarą krečiame ant tešlos, gražiai paskirstome. Pabarstome likusiu biriu mišiniu. Ant viršaus išdėliojame mažais gabalėliais supjaustytą sviestą. Užlenkiame tešlos kraštus.
5.
Pyragą kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.