INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų
2 stiklinės vandens
300 mililitrų pieno
30 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Žiedinį kopūstą supjaustykite mažais gabaliukais.
2.
Didesniame puode užvirinkite pieną drauge su dviem stiklinėm vandens ir žiupsneliu druskos. Kai užvirs, suberkite žiedinį kopūstą ir virkite, kol bus visai minkštas. Atsiminkite, kad bet kada verdant žiedinį kopūstą, į vandenį verta įpilti truputį pieno, taip šita daržovė išlaikys savo gražią baltą spalvą ir jos skonis bus geresnis.
3.
Kopūstui išvirus, nukoškite jį ir drauge su sviestu sumalkite virtuviniu kombainu iki švelnaus purumo. Galite grūsti ir rankine grūstuve, bet tikriausiai košė bus truputį grūdėtos konsistencijos, o tai kartais irgi visai gerai.
4.
Pasūdykite, jei reikia, ir pagardinkite tarkuotu muskado riešutu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"