AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
90 gramų sviesto (kambario temperatūros)
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
pagal poreikį druskos
140 gramų kvietinių miltų
Įdarui:
4 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
200 mililitrų grietinėlės
2 vienetai kiaušinių
80 gramų cukraus
2 šaukštai brendžio
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Pabarstymui:
2 šaukštai rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi maišytuvu lengvai išplakti. Plakti tik tiek, kad cukrus įsimaišytų į sviestą. Dėti kiaušinio trynį ir keletą sekundžių paplakti. Suberti miltus, žiupsnelį druskos. Svarbu neperminkyti tešlos, maišyti ir minkyti tik tiek, kad susiformuotų vientisos konsistencijos sviestinė tešla. Jeigu, maišant, atrodo, kad tešla per sausa, galima įpilti šlakelį šalto vandens.
2.
Tešlą iškočioti. Patogiausia tai daryti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Dėti į tartos kepimo formą. Rankomis paformuoti, tolygiai paskirstyti tešlą. Dėti į šaldytuvą bent valandai.
3.
Įdarui obuolius supjaustyti stambiomis skiltelėmis. Sudėlioti ant tešlos.
4.
Kiaušinius, grietinėlę, cukrų (išskyrus rudąjį), vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir brendį sumaišyti. Supilti ant obuolių. Nepilti iki pat tešlos viršaus, palikti keletą milimetrų.
5.
Pyragą pabarstyti ruduoju cukrumi.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
Patarimai:
•
Naudoju tartos formą išimamu dugnu. Kitaip pyragą būtų itin sunku išimti. Jeigu neturite tartos formos, manau tiktų torto kepimo forma atsegamais kraštais, tik reiktų pasistengti suformuoti kuo vienodesnį, maždaug 1,5 cm aukščio kraštą.
•
Grietinėlės ir kiaušinių masės, priklausomai nuo formos aukščio, obuolių sudėjimo tankio, gali šiek tiek atlikti. Jeigu taip atsitinka, kitą kartą kepant, galima rinktis arba mažesnius kiaušinius, arba pilti šiek tiek mažiau grietinėlės.