INGREDIENTAI: 3 kilogramai obuolių
4 litrai vandens
1.5 kilogramo cukraus
2 saujos mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausiai 5 l puode užkaičiu 4 l vandens. Jam užvirus, į jį beriu 2 saujas šviežių mėtų lapelių.
2.
Apverdu 10-15 minučių, lapus traukiu lauk ir aromatiniam vandeny blanširuoju obuoliukus. Mažylius – 2-3 min., vidutinius ir stambių riekeles – 5-6min., po to juos išgriebiu į švarius stiklainius. Vandens virimo nenutraukiu, o į stiklainius beriu po 400 - 500 g cukraus.
3.
Užpilu karštu mėtiniu vandeniu, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais, labai gerai supurtau stiklainius, kad cukrus pasidengtų skysčiu ir apkloju kuo šilčiau, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma.
4.
Patarimas: obuoliais užpildykite mažiausiai 3/4 stiklainio, o skystį pilkite palaipsniui į visus stiklainius, jeigu neužteks mėtinio vandens - papildykite verdančiu vandeniu iš virdulio.