TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-23 02:40
Sveikuoliški užkandukai vasaros iškylai
Sveikuoliški užkandukai vasaros iškylai

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
Įdarui:
3 vienetai lavašo (pilno grūdo)
70 gramų avinžirnių
1 vienetas pomidorų
0.5 vieneto avokadų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
Antram įdarui:
3 vienetai agurkų
50 gramų fetos sūrio
20 gramų graikinių riešutų
10 gramų saulėje džiovintų pomidorų
Trečiam įdarui:
1 pakelis duoniukų
1 vienetas kiaušinių
30 gramų kietojo sūrio
30 gramų tuno aliejuje
1 šaukštas graikiško jogurto
šiek tiek prieskoninių žolelių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lavašo krepšiukai su avinžirnių salotom: iš pilno grūdo lavašo išpjauti apskritimus, dėti i keksiukų formeles ir šiek tiek pakepti 180 laipsniu orkaitėje, per tą laiką sumaišyti avinžirnius, smulkiai pjaustytą virtą vištienos krūtinėlę, pomidorą, avokadą, česnaką, ir šiek tiek aliejaus. Iškeptus krepšelius įdaryti salotomis.

2.
Agurkų suktinukai: agurkus supjaustyti plonomis juostelėmis išilgai, įdarui sumaišyti feta sūrį, graikiškus riešutus, džiovintus pomidorus. Įdarą dėti ant agurko juosteles krašto ir susukti.

3.
Duoniukai su pikantiška mišraine: virtą kiaušinį sutarkuoti, dėti šiek tiek tarkuoto kietojo surio, tuno aliejuje ir šaukštą graikiško jogurto, pagardinti norimais prieskoniais. Tepti ant duoniuko, ant viršaus dėti kitą duoniuką, kelias min. palaikyti kad susigertų ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.




admin · 2021-12-31 21:00 · 441 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt