INGREDIENTAI: 1 litras kefyro
1 litras braškių
7 šaukštai cukraus (reguliuokite pagal savo skonį)
3 šaukštai želatinos
100 mililitrų vandens (želatinai brinkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti 15 min. Vėliau ją pašildome garų vonelėje, kol ištirps (neužvirinti!), paliekame šiek tiek atvėsti.
2.
Į kefyrą suberiame cukrų, išmaišome ir leidžiame ištirpti.
3.
Braškes nuplauname, supjaustome nedideliais gabalėliais. Įmaišome į kefyrą. Plona srovele, maišant, supilame atvėsusią želatiną į kefyro masę. Gerai išmaišome.
4.
Desertą pilame į norimą formą ir dedame į šaldytuvą stingti.