INGREDIENTAI: 3 kilogramai burokėlių (virtų)
1 vienetas svogūnų
500 mililitrų vandens
200 mililitrų aliejaus
200 mililitrų cukraus
100 mililitrų acto 9%
1 šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Burokėlius nulupame ir sutarkuojame. Svogūnus nulupame, supjaustome smulkiais gabalėliais.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūnus, kol šie suminkštės.
3.
Į puodą dedame tarkuotus burokėlius, pakepintus svogūnus. Supilame vandenį, likusį aliejų, actą, suberiame druską, cukrų ir viską patroškiname apie 10 – 15 min.
4.
Mišrainę išpilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukame steriliais dangteliais. Apversti stiklainius dangteliais žemyn, užkloti stora antklode ir leisti atvėsti.