INGREDIENTAI: šiek tiek sviesto (skardai patepti)
Tešlai:
220 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių
180 gramų medaus
40 gramų cukraus
40 gramų sviesto
1 šaukštelis sodos
Kremui:
700 gramų grietinės, 30% riebumo
140 gramų cukraus
pagal skonį vanilinio cukraus
pagal skonį citrinos rūgšties
Pabarstymui:
pagal poreikį riešutų (naudojau kepintus migdolus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kremui grietinę išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos rūgštimi.
2.
Biskvitui persijojame miltus su soda.
3.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi išmaišome iki purios masės, įpilame medų. Viską gerai išplakti. Po tu supilame atvėsusį tirpintą sviestą, išmaišome. Suberiame miltų mišinį, atsargiai išmaišome.
4.
Dvi skardas iškloti kepimo popieriumi, lengvai patepti sviestu. Tešlą lygiomis dalimis supilame į skardas ir tolygiai išlyginame.
5.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min. Neperkepti!
6.
Iškepus nuimti nuo kepimo popieriaus ir pridengti, kad nedžiūtų biskvitai.
7.
Pabarstymui stambiai sukapoti riešutus.
8.
Biskvitų sutepamos tos pusės kur kepė paviršius. Jei sumaišysite puses, vyniotinis neišeis, nes paviršius labai lipnus. Apipjaustome biskvito kraštus, palyginame (nuopjovas susmulkinu ir panaudoju apibarstymui). Biskvitus šiek tiek sulaisčiau, bet galima ir nedrėkinti. Paskirstome tolygiai kremą. Palikti kremo aptepimui. Kai sutepate, iš karto nevynioti. Palikti šiek tiek sudrėkti biskvitams, kad nelūžinėtų vyniojant. Bet, jei kartais taip nutiktų, nieko baisaus. Trupiniai paslėps nesėkmes. Suvynioti į ritinį. Aptepti kremu, apibarstyti riešutais ir biskvito trupiniais.
9.
Paruoštus vyniotinius palikti šaltai per naktį. Papuošimas pasirinktinai.