INGREDIENTAI: 1 pakelis kiaulių žarnų (storų)
12 vienetų bulvių (didelių)
200 gramų lašinukų
200 mililitrų pieno
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį vandens
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį pripilti vandens, sudėti žarnas ir palikti visai nakčiai.
2.
Bulves, morką ir svogūną sutarkuoti smulkia bulvių tarka, sudėti į dubenį, įpilti pieno, sudėti lašinukus, druską, pipirus ir įspausti česnako, išmaišyti.
3.
Žarnas supjaustyti norimo ilgio gabalais, galą sutvirtinti dantų krapštukais, įdaryti paruoštu įdaru, sutvirtinti dantų krapštukais.
4.
Kepimo formą ištepti aliejumi, dėti paruoštus vėdarus, kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių. Tuomet vėdarus subadyti dantų krapštuku ir dar kepti apie 45 minutes iki kol gražiai apskrus.