INGREDIENTAI: 420 g miltų
300 g cukraus
2 a. š. kepimo miltelių
0,5 a. š. sodos
1 a. š. druskos
4 dideli obuoliai
3 dideli kiaušiniai
125 ml aliejaus
125 ml grietinės
vieno apelsino sultys
apelsino žievelė
1 šauktelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupti ir nemažais kubeliais supjaustyti obuolius Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą patepti sviesu ir pabarstyti miltais. Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską dideliame dubenyje. Atskirame inde sumaišyti kiaušinius ir aliejų. Tada įmaišyti grietinę, apelsinų sultis, žievelę ir vanilę. Viską plakti miksteriu iki vientisos masės. Paskui supilti į indą su jau paruoštais miltais ir mediniu šaukštu viską išmaišyti. Į kepimo indo dugną suberti ir paskirstyti trečdalį obuolių ir apipilti tešla. Dėti kitą obuolių sluoksnį ir vėl užpilti tešla. Ir galiausiai trečią sluoksnį. Tešlą ant viršaus gražiai išlyginti, kad apdengtų obuolius (jeigu indas didesnis ir platus, reikėtų daryti du sluoksnius). Kepti apie 1 val. 15 min. kol pyragas pakils ir švelniai paruduos viršus. Atvėsinti ir perkelti į lėkštę. Skanaus!