INGREDIENTAI: 2.5 kilogramo cukinijų (arba aguročių)
0.5 kilogramo paprikos
0.5 litro pomidorų padažo
200 gramų cukraus
200 mililitrų aliejaus
130 mililitrų acto 9%
2 šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijoms plonai nulupame žievelę. Perpjauname išilgai į 4 dalis, išskobiame sėklas. Supjaustome apie 1 cm. storio skiltelėmis. Užpilame 1 v.š. druskos ir paliekame 1 h. pastovėti, kad išsiskirtų skystis.
2.
Paprikoms išskobiame sėklalizdžius ir supjaustome apie 0,5 cm šiaudeliais. Nuo cukinijų nupilame nusistovėjusį skystį, dar kartą lengvai paspaudžiame jas ir nusunkiame likusį skystį. Sumaišome su paprikomis.
3.
Į puodą supilame aliejų, likusią druską, cukrų. Pakaitiname ant silpnos ugnies, kol druska ir cukrus ištirps. Marinatą užpilame ant daržovių ir ant vidutinės ugnies pamaišydami troškiname 20 min. Tuomet supilame pomidorų padažą ir dar patroškiname 10 min. Galiausiai supilame actą, paverdame dar 2-3 minutes ir nukeliame nuo ugnies.
4.
Mišrainę sudedame į paruoštus sterilizuotus stiklainiukus ir sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!